Πήραμε συνέντευξη από τους 2 by Bukowski

συνέντευξη από τους 2 by Bukowski

Λίγο πριν την ζωντανή τους εμφάνιση στην Death Disco (αναλυτικές λεπτομέρειες εδώ) πήραμε συνέντευξη από τους 2 by Bukowski. Και εκείνοι μας απάντησαν σε όλα όσα τους ρωτήσαμε:

1)  Ποια η ιστορία πίσω από το όνομα «2 by Bukowski»;

Αχιλλέας: Είναι το όνομα του δεύτερου βιβλίου του Charles Bukowski. Πολύ απλά πράματα.

2) Πως θα περιγράφατε τον ήχο σας;

Αχιλλέας: Road Music

3) Ποιες είναι οι μεγαλύτερες επιρροές σας;

Αχιλλέας: Οι Low,  οι Type O Negative, οι Gnac, οι Tool… Διάφορα πράγματα.

4) Πως γνωριστήκατε;

Αχιλλέας: Γνωριστήκαμε όσο ήμασταν ακόμα στο σχολείο. Η πρώτη μας μπάντα ήταν βασικά τα ίδια μέλη που έγιναν αργότερα οι 2 by bukowski. Παιζουμε δηλαδή μαζί μια ζώη…

5) Ποιο είναι το ποιο ενδιαφέρον περιστατικό που σας έχει τύχει σε live / περιοδεία;

Αχιλλέας: Μπορώ να σκεφτώ αρκετά, επιλέγω ένα στη τύχη. Κατά τη πρώτη περιοδεία των 2 by bukowski στην Αγγλία, εγώ και ο Νικός χρησιμοποιήσαμε τα τελευταία μας χρήματα για να πάμε στο αεροδρόμιο Luton. Σε λίγο συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε πάει 2 μέρες νωριτερα (οχι μια, δύο). Με τα τελευταία 50p πήραμε τηλέφωνο (δεν παίζαν κινητα) μια φίλη, και προσπαθήσαμε να της εξηγήσουμε τι έγινε σε 10 δεύτερολεπτα. Αποτύχαμε, και μείναμε μια νύχτα στο αεροδρόμιο πίνοντας ζεστο νερό τουαλέτας και χρησιμοποιώντας το synth του Νίκου για μαξιλάρι. Ευτυχώς η φίλη εντέλει κατάλαβε τι έγινε την άλλη μερα όταν χαθήκαμε από προσώπου γης…

Γιώργος: Την τελευταία φορά που παίξαμε στο Βερολίνο, κλειδώθηκα κατά λάθος στο χώρο που αφήναμε τον εξοπλισμό μας και έστειλα στον Αχιλλέα μήνυμα να έρθει να ξεκλειδώσει. Προετοιμαζόμουν να περάσω ώρες εκεί μέσα αλλά ανταποκρίθηκε απευθείας. Αυτό γεγονός αποκλείεται να είχε την ίδια κατάληξη μερικά χρόνια πριν.

6) Ποιο τραγούδι θυμάστε περισσότερο από την παιδική σας ηλικία;

Αχιλλέας: Καπου ανέφερα το συγκεκριμένο κομμάτι ξανα και έφαγα δούλεμα, αλλα δε με νοιάζει: το In the Air Tonight του Phil Collins. Χάρη σ’αυτό το κομμάτι έμαθα να χρησιμοποιώ το κασετόφωνο του σπιτιού, το άκουγα όλη μέρα back to back όταν ήμουν 4-5 χρονών.

Γιώργος: Δεν είναι το πρώτο αλλά θυμάμαι την πρώτη φορά που είδα το βίντεο του Paradise City των Guns n’ Roses, θυμάμαι που ειμουν, το μοντέλο της τηλεόρασης. Μεγάλο κλισέ, αλλά ήταν σαν εξωσωματική εμπειρία. Την άλλη μέρα βρήκα τον φίλο μου τον Πανό στο δημοτικό και του είπα «πρέπει να κάνουμε συγκρότημα». Ο Πάνος είναι αυτός που μας γνώρισε με τον Αχιλλέα έπειτα από λίγα χρόνια και έτσι ξεκίνησε αυτό που τελικά έγινε οι 2 by bukowski. Και το Νίκο μέσω του Πάνου το γνωρίσαμε. Ξανααπάντησα κατά λάθος την προηγούμενη ερώτηση…

7) Αγαπημένος δίσκος του 2017-2018 για κάθε μέλος σας;

Αχιλλέας: Το Sabbath Bloody Sabbath
Γιώργος: Κάτι που βγήκε το 2017: Lorn A/D

8) Αν μπορούσατε να έχετε οποιοδήποτε μουσικό όργανο στον κόσμο, ποιο θα διαλέγατε;

Αχιλλέας: Το καλύτερο μουσικό όργανο είναι αυτό που, άσχετα από την ποιότητά του, γράφεις μουσική με το που το παίρνεις στα χέρια σου. Τέτοια όργανα είναι το drum machine Arturia Drumbrute, η παλιά μου ηλεκτρική Eko SG και η Fender Jazzmaster που παίζω αυτό το καιρό. Αυτό που μου λείπει, είναι το επόμενο όργανο που θα το πιάσω στα χέρια μου και θα το νιώσω απευθείας σωστό.

Γιώργος: Όργανα και αυτοκίνητα, αντί για ακριβά, καλά, παλιά, καινούργια, αυτό που με γοήτευει περισσότερο είναι κάποιο που έχει μείνει χρόνια στην κατοχή μου. Η πρώτη ηλεκτρική κιθάρα που αγόρασα με δικά μου χρήματα σίγουρα δεν είναι η καλύτερη ούτε είναι αντικειμενικά cool αλλά την πήρα από το Σικάγο, την έπαιξα σε ηχογραφήσεις, ταξίδεψε μαζί μου για συναυλίες, τη χάλασα, τη διόρθωσα… Μ’αρέσει που είναι όργανο με ιστορία και που η ιστορία της δεν είναι κάποιου άλλου.

  • Show Comments (0)

You May Also Like

Curses Djedjotronic shapeshifter

Curses (live) + Djedjotronic στο Temple

Curses (live) + Djedjotronic Opening act: No.Chris Closing act: K.atou Temple (Ιάκχου 17, Γκάζι) ...

Lubonyr Mlenyk

Ο Lubomyr Melnyk στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

Ο Lubomyr Melnyk στην Αθήνα Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός» 21:00 Εισιτήρια: ...

Εκπαιδευτικά προγράμματα Ιδρύματος Ωνάση shapeshifter

Εκπαιδευτικά προγράμματα Ιδρύματος Ωνάση

Εκπαιδευτικά προγράμματα Ιδρύματος Ωνάση Νοέμβριος 2018 Η γνώση δεν είναι κάτι κεκτημένο. Η διαρκής ...

Desert Monks 4LT

Desert Monks + 4LT ζωντανά στην Αθήνα

Desert Monks + 4LT ζωντανά στην Αθήνα Σάββατο 6 Οκτωβρίου Στο six d.o.g.s. (Αβραμιώτου ...

Echo Chamber #4 shapeshifter.gr

Echo Chamber #4 στο Κ.Ε.Τ.

Echo Chamber #4 Ilan Manouach Δημήτρης Κλωνής Μιχάλης Μοσχούτης Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 21:30 ...

Φεστιβάλ χορού στη Στέγη - Body Politics

Φεστιβάλ χορού στη Στέγη – Body Politics

Φεστιβάλ χορού στη Στέγη – Body Politics — 26 έως 30 Οκτωβρίου 2018 | ...