Alla D’alla

● Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Δευτέρα 27 Μαΐου 2019 | 21:00 | 6€

Οι Alla D’alla είναι μια οργιαστική μουσική συνεύρεση τεσσάρων μουσικών, είναι το σημείο στο οποίο η free jazz των Ανδρέα Μνιέστρη (σαξόφωνο) και Ιάκωβου Παυλόπουλου (τύμπανα) συναντά τα ηχοχρώματα του Θάνου Πολυμενέα (κοντραμπάσο) και τους ηλεκτρονικούς ήχους του Σπύρου Πολυχρονόπουλου (laptop). Όλα αυτά σε μια συναυλία ελεύθερου αυτοσχεδιασμού με έντονες ηχοχρωματικές εναλλαγές και μουσικές εξάρσεις.

Ο Ανδρέας Μνιέστρης τα παλιά χρόνια υπήρξε μέλος της κολλεκτίβας ΑΝΕΡΓΗ&Π (ΑΝώνυμοι ΕΡγάτες της ΓΗς & των Πόλεων) καθώς και του συγκροτήματος ΠΚΩΔ. Σαν σαξοφωνίστας εμφανίζεται από το ’84 (ενδεικτικά: «Φατµέ» 1985 [σεσσιον], ∆ηµ. Πουλικάκος και “τ’ αδέσποτα σκυλιά” 1986 κ.ά). Aναπτύσσοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αυτοσχεδιαζόμενη μουσική µελετάει από το 1988 έως το 1990 σύνθεση και αυτοσχεδιασμό µε τον Anthony Braxton στο Mills College (Oakland CA). Από το 1991 έως το 1993, εργάζεται ως σαξοφωνίστας στη Θεσσαλονίκη.

Έκτοτε έχει συνεργαστεί με πολλούς αυτοσχεδιαστές όπως οι: N. Tουλιάτος-Α. Συμβουλόπουλος (“Tηλεθρόον”), Φ. Φλωρίδης, Θ. Ρέλλος, Σ. Γιαννάτου, Σ. Παπαδημητρίου, ∆. ∆ηµητριάδης, J. Tornabene (τρίο “saxo viva!”) κ.ά. Τα τελευταία χρόνια έχει εμφανιστεί με το συγκρότημα ZHMENS (ENSemble Ζωντανής Ηλεκτροακουστικής Μουσικής).

Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της ομάδας ΓουΤουΧουΠουΣου (ήγουν: Γενίτσαροι Του ΧρηματοΠιστωτικού Συστήματος) με τον Φ. Θεοχαρίδη και τον Γ. Σταυρίδη, που εμφανιζόταν κατά καιρούς στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ στην Κέρκυρα, αλλά παίζει και σε διάφορα άλλα συγκροτήματα που δεν έχουν απαραίτητα όνομα. Ζει και εργάζεται στην Κέρκυρα.

Ο Ιάκωβος Παυλόπουλος γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα, είναι απόφοιτος μουσικής τεχνολογίας, θεωρίας και αρμονίας από το Ωδείο Φίλιππος Νάκας, παράρτημα του «Barkley Music College» και του Εθνικού Ωδείου (1997-1998, 2009-2011). Παρακολούθησε μαθήματα drums με τον Γιάννη Καλκάνη και jazz κατεύθυνση με τον Χρήστο Κοτζίνα (2002-2004), σπούδασε στη Χάγη στη μουσική σχολή KOOREN HUIS, έκανε μαθήματα drums με τον Erik Ineke και τον Hans van Oosterhont και rhythm session class με τον Alex Milo. Ήταν μέλος της KoorenHuis Big Band υπό τη διεύθυνση του Victor Borkrt (2006-2008). Υπήρξε συνιδρυτής της εταιρείας πολιτιστικών παραγωγών «H Τρελλή Ροδιά». Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως κρουστός και επιμελείται της μουσικής σε θεατρικές παραστάσεις.

Ο Θάνος Πολυμενέας Λιοντήρης παίζει κοντραμπάσο, ασχολείται με τον ηλεκτρονικό ήχο και δημιουργεί καταστασιακά παραστατικά συμβάντα. Μετά από περίπου 20 χρόνια σπουδών και εργασίας σε διάφορα πανεπιστήμια στο εξωτερικό (Ολλανδία, Ισπανία, Αγγλία), γύρισε πρόσφατα στην Αθήνα. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ολλανδικής κολεκτίβας σύγχρονης τέχνης Apes Conatiner, είναι διδάκτωρ του πανεπιστημίου του Sussex της Αγγλίας και ασχολείται επαγγελματικά με την πανεπιστημιακή έρευνα και εκπαίδευση, καθώς και με την καλλιτεχνική δημιουργία.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.thanospl.net

Ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα. Είναι συνθέτης ηλεκτροακουστικής μουσικής με 15 δίσκους στο ενεργητικό του και έχει συγγράψει δοκίμια γύρω από τη φιλοσοφία της μουσικής. Επιστημονικά μετά την αποφοίτησή του από το Φυσικό, εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Πολυτεχνείο. Μετά από πέντε έτη σε πανεπιστήμια της Αγγλίας, όπου εργάστηκε ως ερευνητής, σήμερα βρίσκεται στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο ως ερευνητής στη φυσική μοντελοποίηση μουσικών οργάνων.

_________________________________________________________________

κέντρο ελέγχου τηλεοράσεων

Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11364 Κυψέλη, Αθήνα

213.00.40.496 & 69.45.34.84.45

ΠΡΟΣΒΑΣΗ με λεωφορείο (στάση Καλλιφρονά): 054, 608, 622, Α8, Β8 |

με τρόλεϊ (στάση Καλλιφρονά): 3, 5, 11, 13, 14 | (στάση Πλατεία

Κυψέλης): 2, 4 | με ΗΣΑΠ: Άγιος Νικόλαος (15 λεπτά με τα πόδια)

Home

https://www.facebook.com/tvcontrolcenter/

https://www.instagram.com/TVControlCenter/

https://www.flickr.com/photos/polychorosket/albums

Το γαλλικό συνδικάτο SYNDEAC (Συνδικάτο των Καλλιτεχνικών και Πολιτισμικών Εταιρειών) υποστηρίζει το πρόγραμμα του ΚΕΤ για τη σεζόν 2018-19.

Alla D’alla στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

shapeshifter.gr

  • Show Comments (0)

You May Also Like

NILS FRAHM shapeshifter

Ο NILS FRAHM ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ – ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Ο NILS FRAHM ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ  ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 21:00 O σπουδαίος ...

Astypalea shapeshifter

Οι Deaf Radio παρουσιάζουν το νέο τραγούδι “Astypalea”

Οι Deaf Radio παρουσιάζουν το νέο τραγούδι “Astypalea” Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του ...

Λένα Πλάτωνος shapeshifter

Λένα Πλάτωνος ζωντανά στο Temple

Λένα Πλάτωνος ζωντανά στο Temple Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020 Πόρτες: 20:30 Η Λένα Πλάτωνος ...

κριτική για το live των godspeed

Μια κριτική για το live των Godspeed You! Black Emperor

Το συγκρότημα το ξέρετε. Οι Καναδοί είναι παλιοί αγαπημένοι με προηγούμενα καταπληκτικά live στην ...