Drew McDowall presents Coil’s Time Machines

Special Guests: Panos Alexiadis & George Karamanolakis

Στο Temple Athens (Ιάκχου 17, Γκάζι, Αθήνα)

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Πόρτες: 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

 • 15€ (περιορισμένη προπώληση)
 • 17€ (προπώληση)
 • 20€ (ταμείο)

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

 • Le Disque Noir Records Shop (Θεμιστοκλέους 29, Αθήνα, τηλ.: 211 214 3554)
 • Syd Records (Πρωτογένους 13, Ψυρρή, Αθήνα, τηλ.: 210 3218373, www.sydrecords.com)
 • Τηλεφωνικά στο 11876
 • Reload Stores
 • Media Markt Greece
 • Seven Spots
 • Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης
 • Viva Kiosks (Συνταγμα & Τεχνόπολις)
 • Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/temple/drew-mcdowall-presents-coils-time-machines

Coil’s Time Machines

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όταν πρέπει να γράψεις για ανθρώπους όπως ο Drew δυσκολεύεσαι. Δυσκολεύεσαι γιατί η συνεισφορά του στην παγκόσμια πειραματική σκηνή είναι τόσο έντονη αλλά και τόσο διακριτική σε έναν συνδυασμό που σε συγκλονίζει. Με μια πορεία από το 1978 ως το σήμερα, όντας ή πλήρες μέλος ή συνεργάτης σε σχήματα που άλλαξαν την αντίληψή μας για τη μουσική και καθόρισαν την εξέλιξή της με τον πιο δραστικό τρόπο, ο Drew McDowall σίγουρα κατέχει μία απ’ τις πιο σημαίνουσες θέσεις, στον κύκλο αυτών των ανθρώπων που κάνοντας αυτό που αγαπούν και αρνούμενοι ξεκάθαρα τη φήμη, μας προσέφεραν έναν άλλο δρόμο σε μια μουσική γεωγραφία που θα διαμόρφωνε ριζικά την παγκόσμια μουσική πραγματικότητα.

Το 1978 δημιουργεί τους The Poems με την πρώην γυναίκα του, Rose McDowall (Current 93, Strawberry Switchblade, Coil, Psychic TV κ.α.) στη Γλασκώβη.

Με την μεταφορά του στο Λονδίνο, γίνεται μέλος των Psychic TV και αρχίζει να ηχογραφεί και να πειραματίζεται με τους Coil ζωντανά από το 1989, για να γίνει τελικά πλήρες μέλος τoυς το 1994 και να έχει ενεργό συμμετοχή σε ιστορικούς δίσκους τους όπως τα Musick to Play in the Dark, Astral Disaster, Worship The Glitch, Black Light District, τα sessions που οδήγησαν στο The New Backwards, Moon’s Milk και Time Machines. Το 1995 επίσης θα συνεργαστούν και στον remix δίσκο των Nine Inch Nails “Further Down the Spiral μαζί με Balance, Christopherson και Hyde.

Το 2000 μετακομίζει στη Νέα Υόρκη όπου και χωρίζουν οι δρόμοι τους, για να ξεκινήσει μια πορεία σημαντικών συνεργασιών και εμφανίσεων όπως οι Compound Eye με τον Tres Warren των Psychic Ills αλλά και τους Captain Sons And Daughters με την Kara Bohnenstiel.

Ο Drew επίσης -όπως τον περιγράφουν οι φίλοι του- έχει τη φήμη ενός απ’ τους πιο ενεργούς υποστηρικτές της νεοϋορκέζικης πειραματικής σκηνής.

Οπως μας λέει ο ίδιος, τα πράγματα γι’ αυτόν παίρνουν χρόνο. Το 2012 λοιπόν, μετά από τόσα χρόνια συνεργασιών, θα σημάνει την αρχή των solo του εμφανίσεών του και μετά από συνεχή πίεση του Ryan Martin (Dais Records) θα αποφασίσει να γράψει το Collapse, το ντεμπούτο προσωπικό του album, που θα κυκλοφορήσει το 2015 στη Dais, αποτελώντας έναν απ’ τους σημαντικότερους δίσκους που έχουν κυκλοφορήσει την τελευταία δεκαετία, ενώ το 2017 θα ακολουθήσει το Unnatural Channel, ο δεύτερος solo δίσκος του, που μαζί με τον προκάτοχό του και σε παράλληλη πορεία με τις κυκλοφορίες των Stephen Thrower και Ossian Brown (Cyclobe) μας προσφέρουν την μόνη πραγματική συνέχεια στο έργο των Coil, και ένα –κατά πολλούς- αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας τους.

Ως το τελευταίο εν ζωή πλήρες μέλος των Coil, ο Drew McDowall παρουσιάζει το συγκλονιστικό Time Machines για επιλεγμένες εμφανίσεις ανά τον κόσμο, δίνοντας και πάλι ζωή σε έναν δίσκο δομημένο στις παραισθησιογόνες αρχές διάλυσης του χρόνου, αλλά και αυτών που αποκαλύπτονται στην μετά-πραγματικότητα.

Η ιστορική σημασία αυτής της βραδιάς είναι μοναδική, όπως και η τιμή και ο σεβασμός μας προς αυτή. Για να μπορέσουμε λοιπόν να της αφιερωθούμε επαρκώς, τα μπαρ του Temple θα λειτουργήσουν μόνο στην αρχή και στο τέλος των setlists ενώ ο χώρος θα διαμορφωθεί ειδικά για την περίσταση.

LINKS:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

• E-mail: stathis@thetemple.gr, jim@thetemple.gr

shapeshifter.gr

 • Show Comments (0)

You May Also Like

Curses Djedjotronic shapeshifter

Curses (live) + Djedjotronic στο Temple

Curses (live) + Djedjotronic Opening act: No.Chris Closing act: K.atou Temple (Ιάκχου 17, Γκάζι) ...

Kēryx shapeshifter

Kēryx Performance σε ακροβατικό σχοινί στο Κ.Ε.Τ.

Kēryx Performance σε ακροβατικό σχοινί, σε διάλογο με βίντεο και πρωτότυπη μουσική. Σάββατο 20 ...

Poem + Sofia Sarri + Emi Path + Afformance

Poem + Sofia Sarri + Emi Path + Afformance

Poem + Sofia Sarri + Emi Path + Afformance Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου – Θέατρο ...

Upon Revival shapeshifter

Upon Revival debut album release show

Upon Revival debut album release show Special guest: 10 Code Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 ...

Spineless shapeshifter

Spineless & Ειρήνη Κετικίδη ζωντανά στην Αθήνα

Spineless & Ειρήνη Κετικίδη ζωντανά στην Αθήνα Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 Temple (Ιάκχου 17, ...

Κυριακές στο πάρκο shapeshifter

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – Agenda 05-12/04/18

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – Agenda 05-12/04/18 Εργαστήρια Δοκιμής: Σελιδοδείκτες στην Ιστορία της Τέχνης Σας ...