Εξαπίνης – Συναυλία με απεύθυνση στον άλλον

Εξαπίνης shapeshifter

Εξαπίνης – Συναυλία με απεύθυνση στον άλλον

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019, στις 20.00

Auditorium Γαλλικού Ινστιτούτου – Σίνα 31 / Είσοδος ελεύθερη

Μια συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος με το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.

Το ντουέτο Coyote που αποτελείται από τον Michel Doneda, έναν από τους μεγάλους σαξοφωνίστες του γαλλικού μουσικού αυτοσχεδιασμού. Και τη Natacha Muslera (φωνή), θα δώσει μια μοναδική συναυλία με τους Στέφανο Χυτήρη (κρουστά) & Emmanuel Cremer (βιολοντσέλο). Στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στις 31 Ιανουαρίου.

Μια μοναδική εμπειρία για τους ακροατές. Ένα απίστευτο ηχητικό ταξίδι με εναλλαγές ορχηστρικών συνδυασμών από ντουέτο σε κουαρτέτο, με τρόπο ανοιχτό και εντυπωσιακά διασκεδαστικό.

Ο Michel Doneda είναι μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του μουσικού αυτοσχεδιασμού επί σκηνής. Κήρυκας της ελεύθερης και ποιητικής ηχητικής δράσης. Βιρτουόζος του σαξόφωνου σοπράνο, συντάσσεται με τους Sydney Bechet, Steve Lacy και Evan Parker. Αφουγκραζόμενος το σύμπαν, συνεχίζει αδιάκοπα να ερευνά τις ηπείρους και να πολλαπλασιάζει τις συνεργασίες. Από τους πυγμαίους της Γκαμπόν μέχρι τα Τύμπανα της Αυτοκρατορίας, περνώντας από τον Βάσκο τραγουδιστή Beñat Achiary, τον Barre Phillips και τους Sonic Youth.

Η Natacha Muslera ξεκίνησε την πειραματική, ποιητική και ηχητική της έρευνα από την φωνή ως όργανο και τη γλωσσική αποδόμηση, στις αρχές της δεκαετίας του ’90 στο Παρίσι. Ερευνά τη «χορωδία» – χωρίς μαέστρο – ως τεράστιο δυναμικό, εγγενώς μικροπολιτικό, πεδίο πολλαπλών πειραματισμών, μέσα από μια ελεύθερη φωνητική πρακτική, που αφηγείται τις ιστορίες προφορικών, γραπτών και αυτοσχέδιων μουσικών, παραδοσιακών και σύγχρονων τραγουδιών, καθώς και της ποίησης και των ηχητικών τεχνών.

Ο Emmanuel Cremer, τσελίστας, σπούδασε στο Ωδείο της Μασσαλίας και έπειτα του Montreal. Στράφηκε στη Jazz και τον αυτοσχεδιασμό, αφού σπούδασε διασκευή και σύνθεση. Η πολυμορφική προσέγγιση του βιολοντσέλου τού επέτρεψε να παίξει με τους: Barre Phillips, Raymond Boni, JoeMcPhee, Famoudou Don Moyé, Jean-MarcMontera, Baltazar Montanaro, Gustavo Ovalles, Isabelle Duthoit, σε πολλές ευρωπαϊκές και αμερικανικές σκηνές.

Ο Στέφανος Χυτήρης γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική από νεαρή ηλικία. Σπούδασε αρχικά στην Αθήνα και στη συνέχεια στη Νέα Υόρκη. Έχει συμμετάσχει σε σχήματα της free jazz σκηνής της Νέας Υόρκης, στα οποία μεταξύ των άλλων συμμετείχαν οι Daniel Carter, Ingrid Laubrock, Pascal Niggenkemper, Billy Mintz, Tony Malaby, Bram De Looze, Luca Rosenfeld, Todd Neufeld, Rema Hasumi, Lester St. Luis. To “Flux Project” – “Pyr|n” είναι το πρώτο του προσωπικό album ηχογραφημένο το 2014 σε παραγωγή του drummer Michael Carvin. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το διπλό βινύλιο “Egata”, όπου επτά μουσικοί αυτοσχεδιάζουν πάνω σε συγκεκριμένες τονικότητες με χαρακτηριστικό τις σύντομες διακεκομμένες φράσεις και συντονισμένες εξάρσεις.

Την Τετάρτη 30.01 το ντουέτο των Michel Doneda και Natacha Muslera θα πραγματοποιήσει συναυλία αυτοσχεδιασμού με τους Emmanuel Cremer και Χάρη Λαμπράκη στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.

Εξαπίνης – Συναυλία με απεύθυνση στον άλλον

shapeshifter.gr

  • Show Comments (0)

You May Also Like

Puta Volcano και Purple Dino σε Ευρωπαϊκή περιοδεία shapeshifter.gr

Puta Volcano και Purple Dino σε Ευρωπαϊκή περιοδεία

Puta Volcano και Purple Dino σε Ευρωπαϊκή περιοδεία τον Μάϊο. Η Ouga Booga and ...

Κυριακές στο πάρκο shapeshifter

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – Agenda 01-09/03/18

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – Agenda 01-09/03/18 Big Band Στρατιωτικής Μουσικής Φρουράς Αθηνών Η Big ...

CRASH PARK shapeshifter

CRASH PARK: Η ζωή ενός νησιού στη Στέγη

CRASH PARK: Η ζωή ενός νησιού Philippe Quesne — 28 έως 30 Δεκεμβρίου 2018 ...

The Gathering shapeshifter

The Gathering σε ελληνική περιοδεία με best-of setlist

The Gathering σε ελληνική περιοδεία με best-of setlist 20 χρόνια μετά την κυκλοφορία του ...

Lubonyr Mlenyk

Ο Lubomyr Melnyk στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

Ο Lubomyr Melnyk στην Αθήνα Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός» 21:00 Εισιτήρια: ...