Το συγκρότημα το ξέρετε. Οι Καναδοί είναι παλιοί αγαπημένοι με προηγούμενα καταπληκτικά live στην Αθήνα. Στο Gagarin, στο Ρόδον, με ασφυκτικά πολύ κόσμο και τρομερή ενέργεια στη σκηνή. Έτσι και τώρα. Διαβαστέ παρακάτω την κριτική για το live των Godspeed you! Black Emperor!

Η συναυλία άρχισε 22.00 ακριβώς όπως μας είχαν πληροφορήσει οι διοργανωτές. Οι GY!BE βγήκαν στην σκηνή και άρχισαν να πειράζουν τα πετάλια τους, να φτιάχνουν τα synth τους και να τσεκάρουν γρήγορα και για τελευταία φορά το κούρδισμα των οργάνων τους. Δεν τους ένοιαζε το κοινό, η βαβούρα, ο ιδρώτας που πότιζε τον χώρο. Δεν τους ένοιαζαν οι κραυγές, τα χαχανητά, τα χειροκροτήματα. Ένα πράγμα ήταν αυτό που ήθελαν να παρουσιάσουν : την χημεία τους μέσα από τις νότες για ένα ακόμα αξέχαστο live.

Και το κατάφεραν.

Από την πρώτη στιγμή μέχρι και την τελευταία οι GY!BE μας απέδειξαν για ακόμη μία φορά γιατί είναι ένα από τα σημαντικότερα ονόματα στην post rock σκηνή και μία από τις μεγαλύτερες μπάντες που έχουμε δεί στην Αθήνα γενικά. Παίζοντας πολλά κομμάτια από τον τελευταίο τους δίσκο “Luciferian Towers” του 2017. Αλλά και παλιότερα διαμάντια της δισκογραφίας τους με αποκορύφωμα το “East Hastings”, ένα κομμάτι που λόγω του “28 ημέρες μετά” του Danny Boyle, πιστεύω ότι αποτελεί το τέλειο κομμάτι για την συντέλεια του κόσμου.

Καθόλη την διάρκεια της συναυλίας, οι GY!BE χάνονταν μέσα στις συνθέσεις τους και έμεις μαζί τους. Σημαντικό ρόλο στην όλη έκσταση έπαιξαν τα video projections πίσω τους που για ακόμα μια φορά ήταν καταπληκτικά (και αρκετά πολιτικοποιημένα). Κιθάρες και μπάσα με τέρμα reverb, delays και μικροφωνισμους, ένα βιολί που χτυπιόταν και δύο drummer που έδιναν τον ρυθμό και συμπλήρωναν ο ένας τις τρύπες του άλλου.

κριτική για το live των godspeed

Μετά από ένα δίωρο ταξίδι οι Godspeed αποφάσισαν να μας χαιρετίσουν αλλα δεν περίμεναν αυτό που θα ακολουθούσε. Το κοινό χειροκροτούσε παρατεταμένα προσμένοντας σε encore. Οι διοργανωτές είχαν μάλλον άλλη άποψη γι’αυτό και άναψαν τα μεγάλα φώτα του χώρου. Ούτε αυτό πτόησε το κοινό που συνέχισε να σφυρίζει και να φωνάζει το συγκρότημα στη σκηνή. Οι Καναδοί αν και δεν είχαν ετοιμάσει συνέχεια, βγήκαν προς τιμήν τους στην σκηνή για ένα τελευταίο κομμάτι.

Μετά και από αυτό όλοι κατευθύνθηκαν προς τις εξόδους ευχαριστημένοι.

Και όχι, δεν είναι ότι παρακολουθήσαμε μια συναυλία που θα αλλάξει την μουσική ή την πήγε ένα βήμα παραπέρα. Άλλωστε δεν ξέρω πόσα περιθώρια εξέλιξης έχει πλέον το post rock. Αλλά σίγουρα και παρόλα τα προβλήματα του χώρου (που είναι διαμορφωμένος για άλλου είδους μουσική και ζωντανές εμφανίσεις) είδαμε για ακόμα μια φορά ένα συγκρότημα που ανεβαίνει στην σκηνή και είναι “τίμιο” απέναντι στο κοινό του. Και γουστάρει που παίζει μουσική. Και αυτό εμένα μου αρκεί.

shapeshifter.gr

Μια κριτική για το live των Godspeed You! Black Emperor

 

  • Show Comments (0)

You May Also Like

Κυριακές στο πάρκο shapeshifter

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – Agenda 01-06/06/18

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – Agenda 01-06/06/18 Άγρυπνος στο Seattle Μια ρομαντική ιστορία εκτυλίσσεται ανάμεσα ...

Παύλος Συνοδινός shapeshifter

Παύλος Συνοδινός Live #StatusUpdate2019 στο Κ.Ε.Τ.

Παύλος Συνοδινός Live #StatusUpdate2019 Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 | 21:30 | 6€ Συνδέοντας ηλεκτρικές ...

NILS FRAHM shapeshifter

Ο NILS FRAHM ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ – ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Ο NILS FRAHM ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ  ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 21:00 O σπουδαίος ...

7o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΧΟΡΟΓΡΑΦΩΝ shapeshifter

7o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΧΟΡΟΓΡΑΦΩΝ

7o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΧΟΡΟΓΡΑΦΩΝ   1 έως 2 Φεβρουαρίου 2020 Παράλληλες δράσεις: 27 Ιανουαρίου ...

Οι γάτες πέθαναν

Οι γάτες πέθαναν – της Μαρίας Αποστολακέα – στο Κ.Ε.Τ

Οι γάτες πέθαναν 17ος αιώνας. Πρωί. Ο Μολιέρος ξυπνάει. σε σύλληψη και σκηνοθεσία της ...

John Moods shapeshifter

John Moods | Smalfeels live στο K.E.T.

John Moods | Smalfeels ● Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 | 21:00 ...