Ο έρωτας επιστρέφει. Ο σκηνοθέτης Γιώργος Σίμωνας και η σκηνογράφος Τώνια Ράλλη συμπληρώνουν πέντε –ίδιες- προτάσεις και σκιαγραφούν την παράσταση «Κυανή».

Τώνια Ράλλη: Η Κυανή γεννήθηκε από προηγούμενα εγχειρήματα της ομάδας. Ο σπόρος της βρίσκεται σε έργα όπως “Το μωβ ρομάντζο” (2013) και το “No Love” (2010).

Γιώργος Σίμωνας: Η Κυανή γεννήθηκε, από ένα διήγημα της Σέλλεϋ και μια υπόσχεση να ασχοληθώ με μια ιστορία αγάπης. Είναι το παιδί μιας παρόμοιας ιστορίας που είχαμε δημιουργήσει κάποια χρόνια πριν και τώρα η ιδέα ωρίμασε στο μυαλό και την ψυχή. Τώρα μπορούμε να μιλήσουμε πιο ολικά για το ζήτημα αυτό.

Κυανή shapeshifter

Τώνια Ράλλη: Αυτό που δεν φανταζόμουν αρχικά και προέκυψε στην πορεία ήταν ο τρόπος με τον οποίο υλοποιήθηκε το σκηνικό αυτού του παραμυθιού. Έχοντας συνηθίσει να κάνω τις περισσότερες κατασκευές μόνη μου, ήταν εντελώς καινούριο στοιχείο η συμβολή του Σώκου (sick.my.duck lab) και της Μαρίνας (Πινιατώρου), τόσο στην κατασκευή όσο και στον οραματισμό των χώρων του έργου. Ήταν μια από τις καλύτερες συνεργασίες που είχα στη μέχρι στιγμής πορεία μου στο θέατρο.

Γιώργος Σίμωνας: Αυτό που δεν φανταζόμουν αρχικά στη δημιουργία της παράστασης και προέκυψε στην πορεία ήταν το πόσο δύσκολο ήταν να κατασκευαστεί. Είχαμε προετοιμαστεί με ένα πλάνο παραγωγής, αλλά προέκυψαν απρόοπτα (όπως πάντα) συν του ότι η απαίτηση του έργου ήταν μεγαλύτερη από ό,τι την φανταζόμουν. Ήταν μεγάλο μάθημα αυτό το έργο…

Κυανή shapeshifter

Τώνια Ράλλη: Ο αγαπημένος μου χαρακτήρας είναι ο Μιτς επειδή επικοινωνεί. Επειδή ακούει και καταλαβαίνει καλύτερα τους ανθρώπους γύρω του. Και επειδή ξέρει να περιμένει. Αλλά χωρίς να είναι ένας μαλθακός χαρακτήρας.

Γιώργος Σίμωνας: Ο αγαπημένος μου χαρακτήρας είναι ο Μιτς. Είναι ένας τρίτος ρόλος, που τον ερμηνεύει ένας ηθοποιός στο κινηματογραφικό κομμάτι του έργου. Είναι ο αγαπημένος μου επειδή είναι ο μόνος που ουσιαστικά ασχολήθηκε με το παιδί της ιστορίας. Με το παιδί της Μπεθ και του Φρανκ. Και πέρασε μαζί του ένα καλοκαίρι και επειδή πάντα οι μνήμες μας θα έχουν την αίσθηση ενός καλοκαιριού που πέρασε και θα θέλαμε να ξανάρθει. Είναι ο πιο στοργικός χαρακτήρας στην «Κυανή».

Τώνια Ράλλη: Το αγαπημένο μου αντικείμενο της παράστασης είναι η τούρτα γενεθλίων της Σελ. Για την ακρίβεια, όλα τα γλυκά που εμφανίζονται στο έργο! Επειδή δίνουν, με τόσο απλό τρόπο, κωμικό και συγκινητικό ταυτόχρονα, την αίσθηση της παύσης, της “Κυριακής” μέσα στις ζωές των χαρακτήρων που συναντιούνται στην ιστορία. Είναι κάτι σαν διακριτικό μοτίβο της «Κυανής».

Γιώργος Σίμωνας: Το αγαπημένο μου αντικείμενο της παράστασης είναι οι ηλεκτρικές σκούπες που εμφανίζονται στην αρχή του έργου. Επειδή το έργο ξεκινά με ένα αντικείμενο που σαρώνει ό,τι βρει, δεν αφήνει τίποτα κάτω. Δεν αφήνει ίχνη, κάτι από το παρελθόν.

Κυανή shapeshifter

Τώνια Ράλλη: Η Κυανή είναι μια ιστορία αγάπης, ιδωμένη από τη σκοπιά κάποιου που γερνά. Αυτό νομίζω. Αλλά, ίσως, στην πραγματικότητα, είναι απλώς μια ιστορία για τις ζωές των ανθρώπων. Και μια ιδέα για το πώς εικονοποιείται η τάση των ανθρώπων να συνδεθούν.

Γιώργος Σίμωνας: Η Κυανή είναι μια ιστορία με πολλές ιστορίες ανθρώπων που περπατάν μαζί στη ζωή προς τον θάνατο. Είναι μια ιστορία επιστροφής. Είναι μια ιστορία για μας.

Πληροφορίες παράστασης

Η Κυανή

Μια παραγωγή της ομάδας Νοσταλγία, βασισμένη στη νουβέλα της Μαίρη Σέλλευ, «Ο θνητός αθάνατος»

Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20:30

Από 12 Ιανουαρίου 2019 έως 24 Φεβρουαρίου 2019 στο Rabbithole (Γερμανικού 20, Μεταξουργείο)

Εισιτήρια: 14 ευρώ, 10 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, ατέλειες), 10 ευρώ (για ομαδικές κρατήσεις 10 ατόμων και άνω) Οnline προπώληση : viva.gr (οnline έκπτωση: τα πρώτα 40 εισιτήρια κάθε παράστασης στα 12 ευρώ) & αγορά στα σημεία προπώλησης viva.

Δείτε και εδώ

Κρατήσεις, πληροφορίες: 210. 52 49 903 | Ώρες ταμείου: 17:30-21:30

Ο Γιώργος και η Τώνια σκιαγραφούν την «Κυανή»

shapeshifter.gr

  • Show Comments (0)

You May Also Like

Sweet Depression shapeshifter

Solarmonkeys: Ακούστε το τραγούδι “Sweet Depression”

Solarmonkeys: Ακούστε το νέο τραγούδι “Sweet Depression” Άλλο ένα νέο τραγούδι για τους Αθηναίους ...

The Gathering shapeshifter

The Gathering σε ελληνική περιοδεία με best-of setlist

The Gathering σε ελληνική περιοδεία με best-of setlist 20 χρόνια μετά την κυκλοφορία του ...

ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ shapeshifter

«ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ» – ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟN στη Στέγη

«ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ» – ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟN, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ / ΚΥΚΛΟΣ «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ shapeshifter

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 01-02/2020 Ιδρύματος Ωνάση

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 01-02/2020 Ιδρύματος Ωνάση Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2020 Ξεκινάμε το νέο έτος γεμάτοι έμπνευση και δημιουργικότητα. ...

Κυριακές στο πάρκο shapeshifter

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – Agenda 27/09/18 έως 03/10/18

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – Agenda 27/09/18 έως 03/10/18 Έγκλημα στο Όριαν Εξπρες – Murder ...

Dillon shapeshifter

H πιανίστρια Dillon στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός

H πιανίστρια Dillon στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός ...