Καθολικό Βασικό Εισόδημα: δικαίωμα στη ζωή

προβολή ντοκιμαντέρ

● Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 | 21:00 | 5€

Κρατήσεις απαραίτητες: 213.00.40.496

Πώς θα σου φαινόταν αν το βασικό εισόδημά σου ήταν εξασφαλισμένο, από τη στιγμή της γέννησής σου και για όλη σου τη ζωή;

Το ελληνικό γραφείο του διεθνούς ανθρωπιστικού πρακτορείου ειδήσεων PRESSENZA και το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων παρουσιάζουν σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα το ντοκιμαντέρ με τίτλο “Καθολικό Βασικό Εισόδημα: δικαίωμα στη ζωή” του Álvaro Orús Andreu. Θα ακολουθήσει συζήτηση με καλεσμένη την ισπανίδα Juana Perez, εκπρόσωπο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας “Ανθρωπιστές για το καθολικό βασικό εισόδημα”. Η συζήτηση θα γίνει στα ελληνικά με ταυτόχρονη διερμηνεία.

Το ντοκιμαντέρ “Καθολικό Βασικό Εισόδημα (ΚΒΕ): δικαίωμα στη ζωή” (2018, 52’), ασχολείται με το δικαίωμα όλων των ανθρώπων να μπορούν να διαβιώνουν, δικαίωμα που προκύπτει και μόνο από το γεγονός ότι έχουν γεννηθεί. Πρόκειται για μια ιδέα που έχει ήδη πίσω της ιστορία, αλλά και που έχει προωθηθεί με εξαιρετικούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια, κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι η τεχνολογική πρόοδος απειλεί να αφήσει την πλειονότητα των ανθρώπων χωρίς εργασία και κατά συνέπεια χωρίς τη δυνατότητα να μπορούν να καλύπτουν τις βασικές τους ανάγκες. Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει συνεντεύξεις από ακαδημαϊκούς, ακτιβιστές και ακτιβίστριες, που εξηγούν την εμπειρία τους, όπως αυτή προκύπτει από την απασχόλησή τους με το θέμα τα τελευταία τριάντα χρόνια ανά τον κόσμο.

Η ταινία είναι στα αγγλικά και τα ισπανικά και θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους.

Álvaro Orús Andreu

Ο Álvaro Orús Andreu (Ισπανία, 1962) ξεκίνησε την παραγωγή ντοκιμαντέρ το 2002, προερχόμενος από το χώρο των γραφικών τεχνών. Συμμετείχε ως διευθυντής παραγωγής, ερευνητής, κάμεραμαν και σεναριογράφος σε συμμετοχικής παραγωγής ντοκιμαντέρ, η πλειονότητα των οποίων αξιοποιούνται σήμερα ως εκπαιδευτικά μέσα. Η ιστορική σειρά ντοκιμαντέρ με κεντρικό τίτλο “Φάροι της Ανθρωπότητας” εξηγεί πώς εξελίχθηκε η γνώση μέσα από τους αιώνες, αναδυόμενη από τη μία “ανθρωπιστική στιγμή” στην άλλη, στιγμές που διακρίνονται από την έλλειψη βίας, τη σύνθεση των πολιτισμών και τη δημιουργική ανάπτυξη της γνώσης. Σήμερα συνδυάζει την εργασιακή του απασχόληση ως διευθυντής παραγωγής με την εθελοντική εργασία για τη διάδοση ανθρωπιστικών αξιών και δράσεων.

Φιλμογραφία:

2003: Τολέδο και Αλεξάνδρεια, Φάροι της Ανθρωπότητας

2005: Η ανάδειξη της γνώσης κατά την εποχή του Ροδόλφου του 2ου

2007: Φρειδερίκος ο 2ος, μια γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης

2009: Βυζάντιο, η κοινή ρίζα

2010: Παγκόσμια Πορεία για την Ειρήνη και τη Μηβία

2014: Σύντροφοι στο ταξίδι

2015: Διευρύνοντας την πτήση

2016: Πέρα από την εκδίκηση

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας της PRESSENZA.

__________________________________________________________________

κέντρο ελέγχου τηλεοράσεων

Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11361 Κυψέλη, Αθήνα

213.00.40.496 & 69.45.34.84.45

ΠΡΟΣΒΑΣΗ με αυτοκίνητο: εύκολο παρκάρισμα | με λεωφορείο (στάση

Καλλιφρονά): 054, 608, 622, Α8, Β8 | με τρόλεϊ (στάση Καλλιφρονά): 3, 5, 11,

13, 14 | (στάση Πλατεία Κυψέλης): 2, 4 | με ΗΣΑΠ: Άγιος Νικόλαος (15 λεπτά

με τα πόδια)

Home

https://www.facebook.com/tvcontrolcenter/

https://www.instagram.com/TVControlCenter/

https://www.flickr.com/photos/polychorosket/albums

Το γαλλικό συνδικάτο SYNDEAC (Συνδικάτο των Καλλιτεχνικών και Πολιτισμικών Εταιρειών) υποστηρίζει το πρόγραμμα του ΚΕΤ για τη σεζόν 2018-19.

Καθολικό Βασικό Εισόδημα: δικαίωμα στη ζωή

shapeshifter.gr

  • Show Comments (0)

You May Also Like

Oscar 2018

Δείτε τις υποψηφιότητες των Oscar 2018

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των 90ών βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου! Σαν μέρα απονομής ορίστηκε ...

Vodka Juniors shapeshifter

Vodka Juniors /w special guests στο Gagarin 205

VODKA JUNIORS, BAD MOVIES, FUNDRACAR (11/4) GUNS’N’WANKERS (12/4) ΑΘΗΝΑ | Gagarin 205 | Λιοσίων ...

Spineless shapeshifter

Spineless & Ειρήνη Κετικίδη ζωντανά στην Αθήνα

Spineless & Ειρήνη Κετικίδη ζωντανά στην Αθήνα Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 Temple (Ιάκχου 17, ...

JIM JEFFERIES shapeshifter

JIM JEFFERIES – The Night Talker Tour

JIM JEFFERIES Gazi Live “The Night Talker Tour” 19 Δεκεμβρίου 2019 21:00 Ο παγκοσμίου ...

Ψηφιακή Ποίηση

Ψηφιακή Ποίηση στη Στέγη

Ψηφιακή Ποίηση στη Στέγη — 21 Μαρτίου 2018 | 19:00 | Γαλαξία 2 & ...