Οι χορογράφοι του Rabbitlab 3.0 εξηγούν…

Rabbitlab shapeshifter

Δημιουργοί που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Rabbitlab 3.0 εξηγούν την ιδέα πίσω από τα «χορογραφημένα κόμικς» τους!

Η σχέση μου με τα κόμικς

άλλαξε από “casual” σε “in a relationship”  στη πρώτη σελίδα του “The Sandman”. (Quo Vadis, Δανάη)

Η σχέση μου με τα κόμικς ξεκίνησς από την παιδική μου ηλικία. Παρέα με τον αδελφό μου διαβάζαμε κόμικς και αναπαριστούσαμε τις ιστορίες τους. (Quo Vadis, Στέλλα)

Η σχέση μου με τα κόμικς ξεκίνησε και εξελίχθηκε από τον θαυμαστό κόσμο της Disney έως τα επεισόδια του DeathNote. Με πολλές συνδρομές και αγορές από το περίπτερο. (Quo Vadis, Ζαφειρία)

Από μικρή διάβαζα κόμιξ περισσότερο πιο κλασσικά πλέον όπως Λούκι Λουκ, Αρκά, βέβαια, Αστερίξ , και Μίκυ Μάους. Αργότερα έπιασα και τα κόμικς της DC και κάποια manga. (Gaia Art Group, Hώς Αντωνοπούλου)

Διαλέξαμε να ερευνήσουμε τα κυρίαρχα ρεύματα των κόμικς ως έμπνευση για το  έργο μας. Καθώς μας δελέασε η εικαστική αισθητική της ένατης τέχνης και πώς εκείνη μεταβάλλεται ανά εποχή, ανά ρεύμα αλλά και ανά δημιουργό. (Quo Vadis, Ζαφειρία)

Είμαστε τρεις συν-χορογράφοι που ο καθένας έφερε το δικό του αγαπημένο. Ταυτόχρονα όλοι είχαμε μια περίπου κοινή πορεία σε σχέση με τα κόμικς που άρχισε από την παιδική ηλικία. Με Disney, Τεν Τεν, Λουκι Λούκ, Αστερίξ κτλ., εφηβεία με υπερήρωες της Marvel και της DC και ενηλικίωση με πειραματισμούς! (Quo Vadis, Δανάη)

Διαλέξαμε το κόμικ «ο καλός Λύκος» του Αρκά σαν έμπνευση για το έργο μας γιατί πιστεύουμε ακράδαντα πως ο Αρκάς είναι ένας σύγχρονος Αίσωπος. Μέσα από τα κόμικς του καθένας μπορεί να διακρίνει χαρακτήρες ανθρώπινους και μας δείχνει πόσο ο άνθρωπος τελικά μπορεί να ταυτίζεται όντως με ζώα…Με θετικό ή και αρνητικό τρόπο… (Gaia Art Group, Hώς Αντωνοπούλου)

Τα δομικά στοιχεία του έργου “The Crè 創造  προέκυψαν από την χρήση των υλικών. Εστιασμένοι στην συμπεριφορά των μεγάλων όγκων και επιφανειών, των χρωμάτων, της πλαστικότητας και της γεωμετρίας τους,  προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε κόσμους και εικόνες εφάμιλλους με εκείνους που αναδύονται από τις σελίδες των γραφικών νουβελών. Το χιούμορ, η  “στάση-πόζα” των εκάστοτε ηρώων καθώς και η ατμόσφαιρα αυτών των φανταστικών κόσμων αποτέλεσαν βασικές πηγές στην έρευνά μας. (Quo Vadis, Ζαφειρία)

Τα δομικά στοιχεία του έργου “The Crè 創造  είναι αφενός η έκφραση και η δημιουργία των εικόνων, περισσότερο βάσει αισθητικής παρά της αφηγηματικής ιστορίας ενός συγκεκριμένου κόμικ και αφετέρου, ο πειραματισμός της χρήσης των διαφορετικών υλικών .(Quo Vadis, Στέλλα)

Η έκπληξη στη δημιουργία του έργου ήταν η αποκάλυψη της ομοιότητας της χορογραφικής σύνθεσης με εκείνη της εικαστικής δημιουργίας. Καθώς οι ιστορίες των κόμικς θα μπορούσαν να περιγραφούν ων χορογραφία με μελάνι πάνω σε χαρτί. Οι ιδέες ξεπηδούσαν η μία μετά την άλλη, κάνοντάς μας να αναφωνούμε με έκπληξη! (Quo Vadis, Ζαφειρία)

Η έκπληξη στη δημιουργία του έργου ήταν το πώς καταφέραμε να μεταμορφωθούμε οι ίδιοι, σε ήρωες. Που θα μπορούσαν να έχουν βγει μέσα από τις σελίδες μιας γραφικής νουβέλας. (Quo Vadis, Στέλλα)

Η έκπληξη στη δημιουργία του έργου ήταν η ανακάλυψη των σημείων που τα είδη των κόμικ, όπως τα έχουμε χωρίσει, συγκλίνουν και το πόσο πολύ απομακρύνονται. Καθώς και η αδυναμία να κατηγοριοποιήσεις και να παρουσιάσεις σε μια ενότητα την πορεία των κόμικς από το 1985, περίπου, μέχρι σήμερα. (Quo Vadis, Δανάη)

Η έκπληξη στην δημιουργία του έργου μας ήταν το πόσες κινήσεις μπορεί να κρύβονται μέσα σε ένα καρέ μιας σελίδας κόμικ! (Gaia Art Group, Hώς Αντωνοπούλου)

Η συμμετοχή στο Rabbitlab είναι μία πολύ δημιουργική διαδικασία για την ομάδα και με ενθουσιάζει το γεγονός ότι υπάρχει συγκεκριμένη θεματολογία. Καθώς δίνει καθαρή κατεύθυνση στην χορογραφική και κινησιολογική έρευνα. (Quo Vadis, Στέλλα)

Η συμμετοχή στο Rabbitlab αποτελεί κάθε φορά πρόκληση αλλά και μοναδική ευκαιρία. Πίσω από το φεστιβάλ υπάρχουν δύο θαυμαστοί νέοι άνθρωποι που όχι μόνο σκέφτονται εκτός του πλαισίου. Αλλά τολμούν να δημιουργούν ευκαιρίες τόσο για δημιουργούς όσο και για το κοινό. (Quo Vadis, Ζαφειρία)

Η συμμετοχή στο Rabbitlab, όπως και πέρυσι που συμμετείχαμε, δημιούργησε ένα πολύ δυνατό σημείο εκκίνησης, έμπνευσης και συνεργασίας. Τόσο μέσα στην ομάδα όσο και σε σχέση με την ομάδα του Rabbithole και τις ομάδες που συμμετέχουν και αγαπούν το φεστιβάλ αυτό. Είναι ένα ανεξάρτητο φεστιβάλ που γίνεται μόνο από αγάπη για τους νέους δημιουργούς, την κοινότητα και την τέχνη του χορού, χωρίς ατζέντα. (Quo Vadis, Δανάη)

Η συμμετοχή μας στο Rabbitlab 3.0 είναι ένα πολύ χαρμόσυνο γεγονός για την ομάδα GaiaArtGroup καθώς είναι η τρίτη μας συνεχόμενη δημιουργική χρόνια σαν ομάδα χορού με καινούριο έργο! Το Rabbitlab μάς δίνει έμπνευση για να πειραματιστούμε με νέες ιδέες κάτω από το πρίσμα ενός ή περισσότερων κινημάτων της εικαστικής τέχνης και τον χώρο για να τις κάνουμε πραγματικότητα ! (Gaia Art Group, Hώς Αντωνοπούλου)

Rabbitlab 3.0

Τρίτο Φεστιβάλ χορού με βάση τη ζωγραφική

Από Παρασκευή 31 Μαΐου  – Κυριακή 16 Ιουνίου 2019 (κάθε μέρα εκτός Δευτέρας) |

Rabbithole, Γερμανικού 20, Μεταξουργείο

Τιμές εισιτηρίων:

7€ – για μία παράσταση

10€ – για μία ημέρα / δύο παραστάσεις

Για να εξασφαλίσετε τις θέσεις σας, θα πρέπει να παραλάβετε τα εισιτήριά σας το αργότερο 20′ πριν την έναρξη της πρώτης παράστασης που θέλετε να παρακολουθήσετε. Ώρες ταμείου: τις ημέρες του Φεστιβάλ, 18:30-22:30.

Οnline προπώληση : https://www.viva.gr/tickets/dance/theatro-rabbithole/rabbitlab-3/

& στα σημεία προπώλησης viva

Οι δημιουργοί του Rabbitlab 3.0 εξηγούν

shapeshifter.gr

  • Show Comments (0)

You May Also Like

electric wizard shapeshifter

Electric Wizard ζωντανά στην Αθήνα

Electric Wizard ζωντανά στην Αθήνα Special guests: Agnes Vein (GR) + Krause (GR) Σάββατο ...

Nochnoy Dozor

Nochnoy Dozor // Church of the Sea // Ghone

Nochnoy Dozor // Church of the Sea // Ghone Ζωντανά στην Αγγλικανική Εκκλησία Σάββατο ...

CRASH PARK shapeshifter

CRASH PARK: Η ζωή ενός νησιού στη Στέγη

CRASH PARK: Η ζωή ενός νησιού Philippe Quesne — 28 έως 30 Δεκεμβρίου 2018 ...

Sunnata Weedpecker shapeshifter

Τελετουργικό doom με Sunnata & Weedpecker

Τελετουργικό doom σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με Sunnata & Weedpecker Η διοργανώτρια εταιρεία Made ...

Anorimoi X-Mas shapeshifter

Anorimoi X-Mas ζωντανά στο Temple

Anorimoi X-Mas Special guest: Τα Ορκ της Ραφήνας Ζωντανά στο Temple (Ιάκχου 17, Γκάζι) ...