Μουσική παράσταση “Κάτι Παράξενο” – Στο ΚΕΤ

Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α
11361 Κυψέλη, Αθήνα

Απόστολος Κίτσος & Μιχάλης Καλογεράκης

Παρασκευή 26 & Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

21:30

10 €, 8 € (φοιτητικό), 5 € (κάρτα ανεργίας, ΣΕΗ)

 

Κάτι παράξενο έλαβε δράση κάτω απ’ τη γη.
Δεν εμπιστεύομαι τη σιωπή,
το σκυθρωπό που με κοιτά φεγγάρι.
Το νιώθω πως η νέα μου ζωή
τη ρότα της παλιάς μου έχει πάρει.

Κάτι Παράξενο

Αριστέας Παπαλεξάνδρου, Κάτι Παράξενο

Ο Απόστολος Κίτσος και ο Μιχάλης Καλογεράκης, με συνοδοιπόρο τον Παντελή Καλογεράκη, παρουσιάζουν τα κομμάτια του δίσκου Κάτι Παράξενο που κυκλοφόρησε από τη Μικρή Άρκτο. Κομμάτια από την προηγούμενη δισκογραφική τους πορεία αλλά και ανέκδοτα τραγούδια που ίσως συμπεριληφθούν σε κάποια μελλοντική δουλειά. Η μουσική παράσταση πλαισιώνεται από τραγούδια του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου. Που έχουν παίξει ρόλο κομβικής σημασίας στη διαμόρφωση της αισθητικής και της τεχνικής τους, από τον Μάνο Χατζιδάκι και τους Simon & Garfunkel έως τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Μίμη Πλέσσα.

Συνεργοί τους στο εγχείρημα είναι οι εξαιρετικοί μουσικοί Χάρης Σταυρακάκης στο πιάνο και το ακορντεόν. Επίσης ο Αλέξης Στενάκης στο κλαρινέτο και το σαξόφωνο, ενώ τις ενορχηστρώσεις έχει αναλάβει ο Απόστολος Κίτσος.

Ο κύκλος τραγουδιών Κάτι παράξενο (πέντε μελοποιημένα ποιήματα και δύο ορχηστρικές συνθέσεις), φέρνει τη μυρωδιά μιας ασυνήθιστης συνύπαρξης. Ένας επιδέξια, καλά αρθρωμένος λυρισμός και μια εύθραυστη ευαισθησία, συγκατοικούν αρμονικά με μια σύγχρονη μουσική έκφραση και μια σημερινή ερμηνεία. Τίποτα δεν ξενίζει, τίποτα δε φαίνεται παράταιρο σ’ αυτή τη δισκογραφική δουλειά, παρά τη συστέγαση τόσο διαφορετικών ποιητικών κόσμων.

Ο Μιχάλης Καλογεράκης υπογράφει τη μελοποίηση των ποιημάτων του Μιχάλη Γκανά, της Αριστέας Παπαλεξάνδρου, του Αχιλλέα Παράσχου, του Νίκου Σαραντάκου και του Μάνου Χατζιδάκι σε έναν κύκλο τραγουδιών. Παρά τις διαφορετικές διαδρομές, αναφορές και ηλικίες των ποιητών, ο συνθέτης καταφέρνει να τους ενώσει σε μια ενιαία μουσική αφήγηση. Ο Απόστολος Κίτσος, υπογράφει την ενορχήστρωση των τραγουδιών και την ερμηνεία τους. Λειτουργεί τόσο προσεκτικά και τρυφερά με τις δύο ιδιότητές του. Ώστε τα τραγούδια να αποκτήσουν ενιαίο σώμα και η αφήγησή τους μια παράξενη μαγεία.

Ποίηση: Μιχάλης Γκανάς, Αριστέα Παπαλεξάνδρου, Αχιλλέας Παράσχος, Νίκος Σαραντάκος, Μάνος Χατζιδάκις | Μουσική: Μιχάλης Καλογεράκης | Ερμηνεία: Απόστολος Κίτσος (στο τραγούδι Ερωτικό (Καληνύχτα) σε στίχους του Μάνου Χατζιδάκι, συμμετέχει η Έλλη Πασπαλά) | Ενορχήστρωση: Απόστολος Κίτσος | Παραγωγή: Μικρή Άρκτος (2017)

Διάρκεια: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Κάτι Παράξενο

Λίγα λόγια για τους συντελεστές

Ο Μιχάλης Καλογεράκης και ο Απόστολος Κίτσος, πέρα από στενοί φίλοι είναι και οι δύο διακριθέντες καλλιτέχνες της 4ης Ακρόασης Νέων Δημιουργών και Ερμηνευτών της Μικρής Άρκτου.

Ο Μιχάλης Καλογεράκης ως τραγουδοποιός, (μαζί με το δίδυμο αδελφό του Παντελή) απέκτησε το ιδιαίτερο στίγμα του μελοποιώντας έλληνες και ξένους ποιητές. Η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική εργασία του διδύμου με τίτλο Προσωπικό, εκδ. Μικρή Άρκτος 2016, έχει ήδη τη δική της επιτυχημένη πορεία. Έτσι τον γνώρισε και το κοινό: σε μια βαθύτατα αντιποιητική εποχή εκείνος να επιμένει… ποιητικά.

Ο Απόστολος Κίτσος, ένας ιδιαίτερα αισθαντικός ερμηνευτής, συστήθηκε καλλιτεχνικά τραγουδώντας δύο ιδιαίτερα τραγούδια του Σπύρου Παρασκευάκου πριν 3 χρόνια (Γλυκός Γενάρης, Βήμα εκτός) και συνέχισε την πορεία του με πολύ προσεκτικά βήματα.

Ο Μιχάλης Γκανάς,  η Αριστέα Παπαλεξάνδρου, ο Αχιλλέας Παράσχος, ο Νίκος Σαραντάκος και ο Μάνος Χατζιδάκις, ποιητές με πολύ διαφορετικές διαδρομές, αναφορές και ηλικίες, συνυπάρχουν σε έναν κύκλο τραγουδιών όπου ο Μιχάλης Καλογεράκης, ο οποίος υπογράφει τη μουσική των μελοποιημένων ποιημάτων τους,  κατάφερε να τους ενώσει σε μια ενιαία μουσική  αφήγηση ενώ ο Απόστολος Κίτσος, ο οποίος υπογράφει και την ενορχήστρωση των τραγουδιών εκτός της ερμηνείας τους, λειτούργησε τόσο προσεκτικά και τρυφερά και με τις δύο ιδιότητές του, ώστε τα τραγούδια αυτά να αποκτήσουν ενιαίο σώμα και η αφήγηση τους μια παράξενη μαγεία.

Η Μικρή Άρκτος αγκάλιασε αυτή τη δισκογραφική εργασία με μεγάλο ενθουσιασμό πεπεισμένη πως η εργασία των δύο νέων καλλιτεχνών – δημιουργών αποτελεί μια ακόμη σημαντική δισκογραφική πρόταση στον μικρό αλλά πολύ επιλεκτικό κατάλογό της.

Παραγωγή – εκτέλεση παραγωγής:

Μικρή Άρκτος, www.mikri-arktos.gr
2107610616, 6985 933 290, 6977 626 168 |
events@mikri-arktos.gr

Υπεύθυνη Επικοινωνίας για τη Μικρή Άρκτο:

Μαρία Τσολάκη, 6974 76 78 90 | 210 76 27 966 | mtsolaki@gmail.com

  • Show Comments (0)

You May Also Like

Οι 20 καλύτερες σειρές του 2017 – Μέρος 2ο

Οι 20 καλύτερες σειρές του 2017 – Συνέχεια στην λίστα – Μέρος 2ο Twin ...

Desert Monks 4LT

Desert Monks + 4LT ζωντανά στην Αθήνα

Desert Monks + 4LT ζωντανά στην Αθήνα Σάββατο 6 Οκτωβρίου Στο six d.o.g.s. (Αβραμιώτου ...

Les skartoi shapeshifter

Les SkartOi! ζωντανά στην Αθήνα στο Temple

Les SkartOi! ζωντανά στην Αθήνα Special guest: Bangies Soundsystem Temple (Ιάκχου 17, Γκάζι) Σάββατο ...

Beggars VS The Thriller shapeshifter

Beggars VS The Thriller ζωντανά στην Αθήνα

Beggars VS The Thriller ζωντανά στην Αθήνα Στο Temple (Ιάκχου 17, Γκάζι, Αθήνα) Παρασκευή ...

Το απίθανο ταξίδι

Το απίθανο ταξίδι – Θέατρο στη Στέγη

Το απίθανο ταξίδι – Θέατρο στη Στέγη — 2 – 4 Φεβρουαρίου 2018 | ...

SONGS OF REBELLION shapeshifter

SONGS OF REBELLION – Στη Στέγη

SONGS OF REBELLION Brigitta Muntendorf & Michael Höppner 29 Φεβρουαρίου 2020 | Κεντρική Σκηνή ...