SWEAT – Athens – Alice Potts

14 – 27 Νοεμβρίου 2018 | Εκθεσιακός Χώρος -1 | 18:00 – 22:00

Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 13 Νοεμβρίου | 19:00

Το σώμα παραμένει η υψηλότερη τεχνολογία που διαθέτεις. Η Στέγη γεμίζει με κρυστάλλινα αντικείμενα τέχνης από τον ιδρώτα αθλητών και χορευτών.

Χόρεψε. Γυμνάσου. Ίδρωσε. Σε μια κουζίνα όπου ο ιδρώτας σου γίνεται κρυστάλλινο αντικείμενο τέχνης στο SWEAT ATHENS της Alice Potts.

Μια έκθεση που θα σε κάνει να ιδρώσεις.

Ο ιδρώτας είναι μια έκκριση χημικών ουσιών που συνδέεται με τη θερμότητα, με το πάθος, είναι μια αντίδραση, μια θερμορύθμιση• ένα σωματικό υγρό, μέχρι τώρα ανεξέταστο από τα βλέμματα της Μόδας ή της Τέχνης. Η Άλις Ποτς έχει δημιουργήσει μια αισθητική εξερεύνηση που αγγίζει τη χημεία και την ομορφιά αυτής της εντροπίας. H συλλογή κρυστάλλινων αντικειμένων τέχνης που δημιούργησε στο μεταπτυχιακό της στο Royal College of Art από ιδρώτα αθλητών και χορευτών παρουσιάζεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση σε μια έκθεση, σε επιμέλεια του Σταύρου Καρέλη, σηματοδοτώντας την απαρχή της συνεργασίας της με το Ίδρυμα Ωνάση, ως Onassis Fellow. Δείτε τα έργα της, ιδρώστε στο γυμναστήριο, παρατηρείστε πώς ο ιδρώτας γίνεται κρυστάλλινο αντικείμενο τέχνης στην κουζίνα/εργαστήριο, χορέψτε στο dance floor του SweatAthens στον Εκθεσιακό Χώρο της Στέγης από τις 13 έως τις 27 Νοεμβρίου.

«Κάποια μέρα θα είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε τα δικά μας αξεσουάρ πάνω στο δέρμα μας». Αυτό υποστήριξε η Άλις Ποτς, πρόσφατη απόφοιτος του Royal College of Art, όπου μαθήτευσε πλάι στη Zowie Broach, σε μια συζήτηση με τη Sarah Mower.
Στο επίκεντρο της δουλειάς της είναι η εξερεύνηση της σύγκλισης μεταξύ της Μόδας, της Επιστήμης και του ανθρώπινου σώματος.

Κατά τη διάρκεια της Μπιενάλε της Αθήνας, η Άλις Ποτς παρουσιάζει στο ξενοδοχείο Esperia Palace (Σταδίου 22), ένα έργο της που αναδεικνύει το εναλλακτικό μέλλον του design και videos που απεικονίζουν όσα συμβαίνουν στην έκθεσή της στη Στέγη.

Το Ίδρυμα Ωνάση πιστεύει στον άνθρωπο. Επενδύει σε πρόσωπα, όχι μόνο σε project. Εστιάζει στη σημασία του ταξιδιού, όχι μόνο στον προορισμό. Το πρόγραμμα Onassis Future, περικλείει το όραμα του Ιδρύματος Ωνάση σχετικά με την εκπαίδευση, την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, το μέλλον των ανθρώπων. Με εξατομικευμένες υποτροφίες, residencies, και internships, το πρόγραμμα Onassis Future υποστηρίζει την απελευθέρωση των δυνάμεων που όλα τα ανήσυχα μυαλά αξίζουν.

Η Αθήνα είναι η πόλη μας, η πόλη που όλοι οι άνθρωποι του σύμπαντος του Ιδρύματος Ωνάση θέλουν να εξερευνήσουν. Η Alice Potts, απόφοιτος του τμήματος μόδας και καινοτομίας του Royal College of Arts στο Λονδίνο, θα ζήσει στην Αθήνα για ένα ολόκληρο έτος, ως Onassis Fellow. Μελετώντας την ποίηση των ανθρώπινων υγρών, τον ιδρώτα ως τέχνη, η Άλις Ποτς διερευνά περαιτέρω την ανθρώπινη αθλητική ανατομία, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, καθοδηγούμενη αβίαστα από την ιστορία της Αθήνας, τις καταβολές των Ολυμπιακών αγώνων, το σώμα γεμάτο αίμα, τα μαθηματικά του ιδρώτα, εκείνο το πάθος και την εξέταση των εξαιρετικών επιδόσεων της αθλητικής προσπάθειας στην πόλη, όπου ξεκίνησαν όλα τα αθλητικά, κοινωνικά και πολιτιστικά επιτεύγματα.

Συντελεστές

Επιμέλεια: Σταύρος Καρέλης
Συντονισμός: Κωνσταντίνα Σουλιώτη
Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός έκθεσης: Mark Boyce
Κείμενα: Sarah Mower
Φωτογραφίες: Nick Knight

Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Πληροφορίες

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Συγγρού 107

14 – 27 Νοεμβρίου 2018

Εκθεσιακός Χώρος -1 | 18:00 – 22:00

Εγκαίνια: Τρίτη 13 Νοεμβρίου | 19:00

SWEAT – Athens – Alice Potts

Είσοδος ελεύθερη

http://www.sgt.gr/gre/SPG2193

shapeshifter.gr

  • Show Comments (0)

You May Also Like

THE SEA BETWEEN MY SOUL shapeshifter

THE SEA BETWEEN MY SOUL στη Στέγη

THE SEA BETWEEN MY SOUL RAED YASSIN 13 έως 15 Μαρτίου 2020 | Κεντρική ...

Λεόντιος και Λένα shapeshifter

Λεόντιος και Λένα του Γκέοργκ Μπύχνερ

Λεόντιος και Λένα του Γκέοργκ Μπύχνερ σε σκηνοθεσία του Παντελή Φλατσούση ● Κέντρο Ελέγχου ...

Esterina shapeshifter

Esterina & The Healing Experience ζωντανά στην Αθήνα

Esterina & The Healing Experience ζωντανά στην Αθήνα “The Superhuman Concert” Temple Athens (Ιάκχου ...

Live Streaming - Ιόν

Live Streaming – Ιόν – Ζωντανα από την Στέγη

Live Streaming – Ιόν Χρήστος Παπαδόπουλος — Ζωντανή αναμετάδοση, Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018, 20:30, ...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ shapeshifter

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 01-02/2020 Ιδρύματος Ωνάση

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 01-02/2020 Ιδρύματος Ωνάση Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2020 Ξεκινάμε το νέο έτος γεμάτοι έμπνευση και δημιουργικότητα. ...

suuns shapeshifter

Suuns (CA) ζωντανά στην Αθήνα στο Temple

Suuns (CA) ζωντανά στην Αθήνα Temple (Ιάκχου 17, Γκάζι) Τρίτη 9 Απριλίου Πόρτες: 21:00 ...